Olanda - Cele mai populare atracții turistice

     Mulți dintre turiștii care petrec un sejur în Olanda își doresc să viziteze Amsterdam, însă Olanda are mult mai multe de oferit. Străbătut de o mulțime de canale, teritoriul său plat oferă condiții optime cicliștilor. Olanda se mândrește și cu o mulțime de orașe istorice, mori de vânt, în timp ce în vestul și nordul țării, coasta este presărată cu o mulțime de plaje întinse. Primăvara, lanurile de lalele devin principala atracție a Olandei, care își fascinează vizitatorii cu adevărate spectacole de culoare și miresme îmbătătoare. 

        În cazul în care alegeți să vizitați Maastricht, nu puteți rata Vrijthof, cea mai cunoscută piață a orașului. Piața este guvernată de lăcașul de cult masiv închinat Sfântului Servatium, precum și Catedrala Sfântul Ian. Piața Vrijthof găzduiește adesea diverse festivaluri.

 poza

   Rjksmuseum din Amsterdam este cel mai mare și mai prestigios muzeu de pe cuprinsul Olandei.  Muzeul găzduiește o mulțime de picturi de perioada de aur a Olandei, inclusiv lucrări semnate de către Vermeer și Rembrandt.

 poza

       Pe cuprinsul Olandei există peste 1000 de mori de vânt. Cele mai multe mori de vânt sunt concentrate în apropierea satului Kinderdijk. Morile de vânt au fost construite pentru a drena excesul de apă din polderele situate sub nivelul mării. Cele mai multe mori datează din secolul al XVIII-lea și sunt extrem de bine conservate până în zilele noastre, încât constituie o adevărată încântare pentru turiști. 

 poza

         Turiștii care iubesc să petreacă timp în natură trebuie să viziteze și Parcul Național Hoge Veluwe. Hoge Veluwe este cea mai întinsă rezervație naturală din Olanda, pe cuprinsul său existând păduri și dune de nisip.  Pe cuprinsul parcului, turiștii vor descoperi și Muzeul Kroller-Muller, care găzduiește și numeroase picturi semnate de Vincent Van Gogh. Pe o mare parte din teritoriul parcului nu se permite accesul autovehiculelor, dar vizitatorii parcului vor avea la dispoziție, în mod gratuit, biciclete. 

 poza

          În cazul în care vă decideți să vizitați Olanda primăvara, unul dintre cele mai frumoase locuri pe care, credem noi, că se merită să le includeți în programul dumneavoastră este Keukenhof. Aceasta este cea mai întinsă grădină de flori din lume. An de an, pe cuprinsul Keukenhof sunt plantate în jur de șapte milioane de bulbi de lalele, zambile, narcise și alte flori de primăvară.  Grădinile Keukenhof sunt deschise începând cu ultima săptămână a lunii martie până la mijlocul lunii mai. 

 poza

        Persoanele care admiră arhitectura olandeză nu pot rata Primăria din Delft. Clădirea în stil renascentist este dispusă în Piața Markt, vizavi de Nieuwe Kerk.  Clădirea a fost proiectată de către arhitectul olandez Hendrick de Keyser, însă în decursul timpului i-au fost aduse numeroase modificări, astfel încât a ajuns să-și piardă din măreție. A fost restaurată în secolul al XX-lea, în stilul renascentist, care a consacrat-o. 

 poza

            Leiden este cunoscut ca fiind orașul cu cea mai veche universitate din Olanda și orașul în care s-a născut Rembrandt. De asemenea, este popular și datorită canalelor sale spectaculoase. Totodată, orașul Leiden este străbătut de două ramuri ale Vechiului Rin.  Centrul istoric al orașului Leiden este unul dintre cele mai mai mari și bine conservate centre istorice de pe cuprinsul Olandei. Deși sunt extrem de frumoase, canalele din Leiden nu se pot compara cu cele de pe cuprinsul Amsterdamului.  Canalele din Amsterdam datează din secolul al XVII-lea, care este considerat drept Epoca de Aur a Olandei. Cele trei canale principale sunt: Herengracht, Prinsengracht și Kaizersgracht. În prezent, Amsterdam este străbătut de peste 100 kilometri de canale, pe cuprinsul orașului existând mai mult de 1500 de poduri. Lăsând canalele sale deoparte, orașul Amsterdam se mândrește cu aproximativ 1550 de clădiri monumentale, astfel că veți avea cu siguranță ce vizita.

 poza

Atracții turistice Olanda: Muzeul Corpului

 Muzeul Corpus din Leiden, Olanda, va oferi atât adulților, cât și copiilor o experiență extrem de interesantă în interiorul corpului uman. Muzeul funcționează într-o clădire gigantică, care are formă umană, astfel că vă va stârni din prima interesul. După un tur complet al muzeului veți afla cum funcționează fiecare organ al corpului uman, cum reacționează acestea între ele, precum și ce puteți face pentru a păstra cât mai mult timp organele în perfectă stare de funcționare.

Citeste mai mult.